محافظ گوریلا گلس که در بدنه و صفحه نمایش گوشی های هوشمند امروزه استفاده میشوند چگونه ساخته شده است؟ محافظ گوریلا گلس چگونه گوشی را نسبت به ضریه فیزیکی و خراش افتادگی محافظت مینماید؟ در ادامه به بررسی محافظ گوریلا گلس میپردازیم.
Gorilla Glass
مقدمه
شاید برایتان جای سوال باشد که در حین خرید با نگاه کردن به مشخصات فنی گوشی متوجه میشوید برای بدنه و یا صفحه نمایش این موبایل هوشمند از محافظ گوریلا گلس استفاده شده است که بدنه و صفحه نمایش را نسبت به خراش افتادگی و ضربه فیزیکی مقاوم میسازد.
در این موقع سوالاتی پیش میید که ذهن شما را درگیر میکند، به عنوان مثال، میزان مقاوت این محافظ نسبت به ضربه چقدر است و یا اینکه گوشی با داشتن همچین محافظی آیا نیاز به گلس یا کاور دارد ؟
در ادامه به بررسی کلی ایم محافظ میپردازیم.
کمپانی سازنده محافظ گوریلا گلس
کمپانی کورنینگ که قبل ها با نام Chemcor نیز شناخته میشد در اوایل فعالیت های خود شیشه های مقاومی برای لوازم خانگی، وسایل نقلیه ، هوا فضا و کاربرد های دارویی میساخت که با گذر زمان از آغاز سال 2010 این کمپانی با مشاهده پیشرفت گوشی های هوشمند و امثال آن زمینه فعالیت های خود را تغییر به کلی تغییر داد.
این کمپانی از سال 2015 در صدد ساخت شیشه هایی با مقاومت بالا در ضخامت های بسیار نازک بود که بعد از دستیابی به این فناوری فعالیت حرفه ای خود را در زمینه مقاوم سازی گوشی های هوشمند شروع کرد.
شیشه های مقاوم این کمپانی با بهره گیری از ترکیب ماده آلومینوسیلیکات با مواد و عناصری همچون آلومینیوم، سیلیکون و اکسیژن ساخته شده که مقاومت بالایی نسبت به خراش افتادگی دارد.
با دسترسی به این فناوری کمپانی کورنینگ فعالیتش را در عرصه گوشی های هوشمند شروع کرده و تا به حال نسخه و مدل های متفاوتی از گوریلا گلس رو ساخته که میتوان به صورت زیر به آنها اشاره کرد:
1. گوریلا گلس 1 ، 2 ، 3 ، 4 و 5
2. گوریلا گلس +SR
3. گوریلا گلس DX و +DX
در ادامه به بررسی ویژگی و خاصیت های هر نوع گوریلا گلس میپردازیم.
Gorilla Glass 1
اولین محصول کمپانی کورنیننگ Gorilla Glass 1 میباشد که طی سال 2005 الی 2006 ساخته شود و برای اولین برای روی گوشی های آیفون تعبیه شد.
اپل اولین گوشی هوشمند خود را با محافظ گوریلا گالس 1 در سال 2006 روانه بازار کرد که دارای ضخامت 1.5 میلیمتری با پوشش Oleophobic بوده و علاوه بر بیشتر کردن مقاومت صفحه نمایش نسبت به ضربه، لک و اثر انگشت را به حداقل میرساند.
Gorilla Glass 2
این نسخه در سال 2012 ساخته شد و باتوجه به این که این نسخه نسبت به نسخه قبلی دارای مقاومت بالایی نسب به ضربه دارد ولی دارای %20 دصرد ضخامت کمتری نازکتری بوده که میتوانست تا 50 کیلوگرم وزن را تحمل کند.
نازکتر بودن این نسخه نسبت به گوریلا گلس 1 به دیگر کمپانی ها اجازه میداد که از این محافظ در دیگر گوشی ها با طراحی های متفاوت استفاده کنند.
از نمونه گوشی هایی که دارای گوریلا گلس 2 میباشند میتوان به Nexus 4 و سامسونگ S3 اشاره کرد.
Gorilla Glass 3
گوریلا گلس 3 در سال 2013 با مقاومت و ویژگی های بیشتری روانه بازار شد، باتوجه به تست های انجام شده در نسخه های قدیمی متوجه شدیم که گوریلا گلس 1 و 2 دارای مقاومت بالایی نسبت به ضربه میباشند ولی نسبت به خراش افتادگی های عمقی با تماس سطوح تیز مقاومت چندانی نداشتند.
باتوجه به گفته خود این کمپانی نسل سوم این محافظ دارای %35 مقاومت بیشتری نسبت به نسخه های قبلی گوریلا گلس میباشد که در گوشی هایی مثل سامسونگ S4 و Moto G و موتو ایکس استفاده شده است.
Gorilla Glass 4
Gorilla Glass 4 در سال 2014 بر روی گوشی هایی مانند سامسونگ نوت 5 ، زنفون 2 تعبیه شد که طبق آمار و اطلاعات به دست آمده این نسخه از محافظ دارای %70 درصد مقاومت بیشتری بوده و در حوادثی مانند سقوط از ارتفاع مقاومتی خوبی از خود نشان داده است.
Gorilla Glass 5
سال 2016 نسخه پنجم محافظ گوریلا گلس که مقاومت بسیار بیشتری نسبت به نسخه های دیگر دارد رونمایی شد و طبق گفته این کمپانی نسل پنجم گوریلا گلس دارای 4 برابر مقاومت بیشتری نسبت به نسل چهارم این محافظ دارد و بعد از آزمایشات و تست های فراوان، %80 درصد آزمایشات سقوط، از ارتفاع 1 متری موفق بودند و آسیبی به صفحه نمایش و یا بدنه نرسیده بود.
از این محافظ بر روی گوشی هایی مانند شیائومی نوت 8 پرو و شیائومی Mi 9T Pro استفاده شده است.
Gorilla Glass 6
با پیشرفت تکنولوژی امکانات بهتری برای بروزرسانی اجزاء و محصولات دیجیتالی ایجاب شده است که میتوان گفت گوریلا گلس 6 که به تازگی روانه بازار شده است به مراتب نسبت به دیگر محافظ ها دارای مقاومت بالایی نسبت به خراش افتادگی ، ضربه های فیزیکی مانند سقوط از ارتفاع دارد.
برای اطمینان خاطر از این محافظ، کمپانی کورنینگ با تست گوشی با سقوط آن بر روی سنباده 180 متوجه شدیم نسل 6 گوریلا گلس توانست به دفعات 15 بار جان سالم به در ببرد.
از این محافظ بر روی گوشی هایی مانند سامسونگ گلکسی اس 10 T هواوی میت 20 و سری پرچم دار S20 استفاده شده است.
Gorilla Glass SR Plus
در سال 2016 کورنینگ حدود 1 ماه پس از معرفی Gorilla Glass 5، نسخه مخصوصی از آن را برای گجتهای پوشیدنی مانند ساعتهای هوشمند و دستبندهای سلامتی معرفی کرد.
این کمپانی در این باره +SR گفته است، این محافظ نسبت به نسخه های دیگری که در این دستگاهها استفاده میشود، 70 درصد مقاومت بیشتری در برابر آسیب دیدن داشته و بازتاب نور کمتری دارد.
این تکنولوژی باعث میشود در محیطهای بیرون، خوانایی ساعت افزایش یافته و نیاز به روشنایی صفحه کمتری باشد.
Gorilla Glass DX & DX Plus
این دو محافظ بعد از رونمایی از محافظ +SR رونمایی شدند و هدف اصلی DX و +DX این است که میزان بازتاب را در دستگاههای پوشیدنی کاهش دهد. کورنینگ ادعا میکند که در این نسخه توانستهاند بازتاب را 75 درصد کاهش دهد که همین امر باعث افزایش تقریبا 50 درصدی کنتراست صفحه میشود. این امر یعنی اگر بتوانید روشنایی صفحه خود را کاهش دهید، میتوانید در مصرف باتری دستگاه خود صرفه جویی کنید.
فرق بین DX و +DX هم در میزان مقاومت آنها در برابر خراش است. +DX مقاومت بیشتری داشته که طبق ادعای کورنینگ، این مقدار مقاومت نزدیک به مقاومت مواد گرانی است که در سایر ساعتها استفاده میشود.
ارتباط با ما
برای خرید گوشی ، تبلت ، لوازم جانبی ، قطعات موبایل و تبلت و دیگر اجناس با مناسب ترین قیمت وارد سایت فروشگاه اینترنتی Digi2030 شوید.
اطلاع از آخرین اخبار تکنولوژی ، آنباکس ، فروش های ویژه و تخفیفات از طریق صفحه اینستاگرام سایت فروشگاه اینترنتی Digi2030.
نظر شما در مورد این مقاله
کاربران چه می گویند
امتیاز بدهید
مرتب سازی بر اساس:
اولین نفری باشید که نقد و بررسی می کند.
{{{ review.rating_title }}}
نمایش بیشتر