طرح صیانت از حقوق کاربران چه ضرری برای جامعه دارد؟
حتما این روز ها کلمه صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی را شنیدید، این طرح یکی از جنجالی ترین و البته حیاتی ترین طرح هایی است که از سوی مجلس مطرح شده است و چند روز پیش به تایید اولیه نیز رسیده است. در این طرح قانون هایی وجود دارد که باعث خواهد شد تا استفاده از اینترنت امروزه که به تمامی منابع و شبکه ها دسترسی آزاد وجود دارد نباشد.
یعنی استفاده از سایت های خارجی و همچنین سرویس های خارجی مانند گوگل، اینستاگرام، گوگل پلی و کلی نرم افزار و سرویس های خارجی ممنوع خواهد شد. مجلس با بیان این طرح در زمان اولیه قرار بود با بند 28 مجلس اساسی به صورت علنی برگزار شود. اما چند روز پیش طبق بند 85 به صورت غیر علنی دنبال خواهد شد.
مجلس شورای اسلامی با برگزاری یک کمیسیون برای اجرایی کردن این طرح، روند قانونی و قضایی این طرح را پیش برده است و طبق گفته برخی رسانه های معتبر و کسب و کار های آنلاین، این طرح باعث از بین رفتن تلاش چند ساله کسب و کار های مجازی و همچنین ایجاد فروپاشی استارتاپ های نوپا و قدرتمند خواهد بود.
عدم دسترسی به اینترنت جهانی و ایجاد یک بستر داخلی باعث ایجاد محدودیت های متعدد برای رسانه ها و کسب و کار های آنلاین خواهد شد. فروشگاه های اینترنتی مانند دیجی کالا و یا سایت هایی مانند آپارات که چند دهه حضور در فضای اینترنت و کسب و کار آنلاین دارند به طور قطع از فعالیت آنها کاسته خواهد شد.
طرح صیانت از حقوق کاربران، نوعی فیلترینگ محسوب میشود که دسترسی های مختلف کاربران به فضای اینترنت جهانی را مختل خواهد کرد و مانع برقراری ارتباط کاربران با فضای اینترنت جهانی خواهد شد.
دلایل برقراری طرح صیانت از حقوق کاربران
مجلس شورای اسلامی یکی از دلایل خود برای اجرایی کردن این طرح را، محدودسازی رسانه های خارجی بر روی جوانان و کاربران ایرانی در فضای مجازی مانند اینستاگرام است. اعضای این کمیسیون با بیان کردن اینکه فضای اینترنت جهانی تمامی اطلاعات و حریم خصوصی کاربران را در اختیار دارد، از این طرح حمایت کرده است.
رئیس مجلس، قالیباف نیز درمورد این طرح حمایت خود را اعلام کرده است و طی گفتگویی که با اصحاب رسانه داشته است گفت: شبکه های مجازی مانند اینستاگرام و واتساپ فیلتر نخواهند شد و در چارچوب های مشخصی فعالیت خواهند کرد. در یکی از بند های این طرح، آمده است که شرکت های ارائه دهنده سرویس مانند گوگل، INSTAGRAM و کلی شرکت های دیگر باید ظرف مدت 4 ماه در ایران دفتر رسمی داشته باشند.
بعد از انجام کاغذ بازی های اداری، این شرکت ها باید خدمات و سرویس های خود را در ادارات ایران به صورت رسمی ثبت کنند تا بتوانند مجوز فعالیت و دسترسی کاربران به سرویس و خدمات این شرکت ها در ایران آزاد باشد. مشکلی که این میان به وجود خواهد آمد، عدم حضور شرکت هایی مانند گوگل و اپل و دیگر شرکت های آمریکایی در ایران است.
بخاطر تحریم های متعدد و شدید از سوی ایالات متحده، بعید به نظر میرسد که این شرکت های فناوری در ایران مجوز فعالیت داشته باشند. هنوز اتفاقات خاصی درمورد این طرح و قانون به تصویب نرسیده است و مجلس با تشکیل یک کمیسیون به بررسی تمام جوانب این طرح پرداخته است تا در صورت نتیجه به صورت علنی در مجلس اعلام شود.
نظر شما درمورد این قانون و طرح گذاری برای اینترنت جهانی چیست؟
ارتباط با ما
برای خرید موبایل ، تبلت ، لوازم جانبی ، قطعات موبایل و تبلت و دیگر اجناس با مناسب ترین قیمت وارد سایت فروشگاه اینترنتی Digi2030 شوید.
اطلاع از آخرین اخبار تکنولوژی ، آنباکس ، رونمایی ، فروش های ویژه و تخفیفات از طریق صفحه اینستاگرام سایت فروشگاه اینترنتی Digi2030.