مجله ی اینترنتی دیجی‌ 2030 | تکنولوژی، بازی‌های کامپیوتری، آنباکس

شارژر وایرلس چگونه کار می کند؟

شارژر وایرلس ( شارژر بی سیم) چگونه کار می کند؟

شارژر وایرلس چگونه کار می کند؟

شارژر های وایرلس روش کارکرد خاصی دارند و برمبنای میدان مغناطیسی، گوشی های هوشمند را شارژ می کنند. آشنایی با نحوه کارکرد این شارژر ها مهم است. این نوع شارژر ها بر اساس استاندارد های خاصی کار می کنند. در ادامه به پاسخ سوال شارژر بی سیم چگونه کار می کند؟ می پردازیم. شما می توانید مدل های مختلف و قیمت شارژر وایرلس اپل را در سایت جانبی ببینید.

چگونگی عملکرد شارژر وایرلس

شارژر های وایرلس از روش القا مغناطیسی برای شارژ کردن تلفن همراه استفاده می کنند. استفاده از روش القا مغناطیسی سبب می شود که دیگر نیازی به متصل کردن سیم شارژر و موبایل نداشته باشید. در شارژر ها و موبایل هایی که دارای این قابلیت هستند، یک سیم پیچ وجود دارد که جریان برق توسط این سیم پیچ برقرار می شود.

این جریان سبب ایجاد یک میدان مغناطیسی شده و میدان مغناطیسی انرژی مورد نظر را به تلفن همراه وارد می کنند. بنابراین باتری تلفن همراه شارژ می شود. شارژر وایرلس از استاندارد Qi بهره می گیرد. در گذشته این استاندارد تنها از القا مغناطیسی استفاده می کرد، اما با پیشرفت تکنولوژی از تشدید میدان مغناطیسی نیز برای شارژ بی سیم دستگاه استفاده می کند.

تشدید مغناطیسی سبب شده که شما بتوانید دستگاه را در فاصله‌ی 45 میلی متری شارژر وایرلس قرار داده و آن را شارژ کنید. با استفاده از تشدید مغناطیسی شما می توانید این شارژر را زیر سطح یک میز نصب کرده و از قابلیت شارژ بی سیم آن استفاده کنید. شارژر های بی سیم از استاندارد هایی مانند Qi، Powermat تبعیت می‌کنند. استاندارد Qi نسبت به سایر استاندارد ها محبوب تر بوده و می تواند همه موبایل های دارای شارژر وایرلس را پشتیبانی کند.

کارکرد شارژر های وایرلس طبق استاندارد ها

پس از پاسخ به سوال شارژر وایرلس چگونه کار می کند؟ نوبت به آشنایی با استاندارد های کارکرد این شارژر ها رسیده است. برای اینکه گیرنده و فرستنده به درستی بتوانند به وظایف خود عمل کنند، شارژر باید دارای استاندارد هایی باشد. این محصولات از چند استاندارد استفاده می کنند که می توان به موارد زیر اشاره کرد:

استاندارد Qi

یکی از محبوب ترین استاندارد ها که در این شارژر ها مورد استفاده قرار می گیرد، Qi است. شرکت هایی مانند اچ تی سی، سونی، سامسونگ، موتورولا، بلک بری، ال جی، ایسوس و هواوی از این استاندارد استفاده کرده اند.

استاندارد A4WP

این کلمه مخفف عبارت Alliance for Wireless Power است که همبستگی برق وایرلس را بیان می کند. شرکت هایی مانند اینتل، سامسونگ، جیل الکترونیک، برودکام و کوالکام از این استاندارد استفاده می کنند.

استاندارد PMA

از دیگر استاندارد هایی که در شارژر وایرلس به کار گرفته شده است می توان به PMA اشاره کرد.

تشخیص امکان استفاده از شارژر های بی‌سیم در گوشی‌ های هوشمند

تشخیص امکان استفاده از شارژر های بی سیم در گوشی های هوشمند، امری ضروری است. برای انجام این کار می توانید از مراحل زیر کمک بگیرید:

کاربرد وایرلس ها در تلفن های همراه به صورت پیش فرض

قابلیت های منحصر به فرد شارژر وایرلس سبب شده است که بسیاری از کمپانی ها به استفاده از این فناوری علاقه نشان دهند. بنابراین شرکت های بسیاری درصدد هستند که محصولات خود را به این قابلیت مجهز کنند. البته افزودن این قابلیت به گوشی ها سبب افزایش قیمت آنها خواهد شد. بنابراین شرکت هایی مثل سامسونگ، اپل و شیائومی تنها این قابلیت را به گوشی های پرچمدار خود اضافه کرده اند.

کمپانی شیائومی همانند کمپانی های اپل و سامسونگ نتوانسته است این قابلیت را روی بیش تر گوشی های خود پیاده کند. البته این شرکت در تلاش است که محصولات بیش ‌تری را به این قابلیت مجهز کند. لیست گوشی هایی که کمپانی اپل آن ها را به شارژ بی سیم مجهز کرده است، به شرح زیر است:

کمپانی سامسونگ نیز گوشی های زیر را به این قابلیت مجهز کرده است:

کمپانی شیائومی نیز در گوشی های نام برده شده در ادامه از این قابلیت استفاده کرده است:

ال جی گوشی های زیر را به قابلیت وایرلس مجهز کرده است:

نکسوس گوگل نیز در تلفن همراه های خود این قابلیت را به کار برده است:

نوکیا نیز در گوشی های زیر از این امکان بهره گرفته است:

شارژر بی‌ سیم یا شارژر های سیمی، کدام یک عملکرد بهتری دارند؟

استفاده از شارژر های بی سیم راحت تر از شارژر های سیمی است. البته اگر معیار هایی مانند سرعت گرما و کارایی را در نظر بگیریم، ممکن است نظر شما تغییر پیدا کند. حداکثر سرعت Qi ، 15 وات است. این در حالی است که برخی گوشی ها همانند Mi 10 Ultra دارای سرعت 120 وات برای شارژر های بی سیم هستند. بنابراین تعداد گوشی هایی که دارای شارژر معمولی پرسرعت هستند از تعداد گوشی ‌هایی که دارای شارژر بی ‌سیم پرسرعت هستند، بیش ‌تر است.

اگر بخواهیم این دو شارژر را از لحاظ کارایی مقایسه کنیم، می توانیم بگوییم که شارژر های بی سیم نسبت به نمونه های معمولی برق بیش تری مصرف می کنند. همین موضوع سبب ایجاد چالشی برای این شارژر ها شده است.

انرژی اضافی که توسط شارژر های بی سیم تولید شده است، به گرما تبدیل می شود. گرما سبب کاهش عمر باتری گوشی می شود. به همین علت گوشی های هوشمند و شارژر های وایرلس باید امکاناتی را برای جلوگیری از گرما در دستگاه تعبیه کنند. برخی از شرکت ها مانند سامسونگ و وان پلاس از فن درون شارژر های وایرلس استفاده کرده است که این فن ها صدا زیادی تولید می کنند.