مجله ی اینترنتی دیجی‌ 2030 | تکنولوژی، بازی‌های کامپیوتری، آنباکس

سئو جاوا اسکریپت چیست؛ ۵ تاثیر آن روی سئو

سئو جاوا اسکریپت چیست؛ ۵ تاثیر آن روی سئو

سئو جاوا اسکریپت؟ جاوا اسکریپت یکی از زبان‌های پرطرفدار در زمینه طراحی وب است و خیلی ازسایت‌ها برای بهبود تجربه کاربری و نرخ تعامل از این زبان استفاده می‌کنند. اما سئو جاوا اسکریپت هم به اندازه سئو دیگر بخش‌های سایت از اهمیت بالایی برخوردار است. در این نوع سئو تلاش می‌کنیم صفحاتی که از جاوا اسکریپت استفاده می‌کنند راحت‌تر کراول و ایندکس شوند. با ما همراه باشید تا شما را با سئو سایت‌های جاوا اسکریپتی و کاربردهای آن آشنا کنیم.

سئوی جاوا اسکریپت چیست؟

سئوی فایل‌های جاوا اسکریپت در واقع زیر مجموعه سئو تکنیکال شناخته می‌شود و به مجموعه اقداماتی گفته می‌شود که براساس آن صفحاتی که از جاوا اسکریپت استفاده می‌کنند سریع‌تر کراول و ایندکس خواهند شد. در واقع این اقدامات باعث بهبود سئو سایت خواهد شد و کمک می‌کند که صفحات رنک بهتری در صفحات جستجو داشته باشند.

این کار به هیچ عنوان سخت نیست و فقط کمی متفاوت‌تر از چیزی است که ممکن است قبلا به آن عادت داشته باشید. مهم‌ترین تفاوت موجود این است که برخی اوقات جاوا اسکریپت ممکن است به شکلی استفاده شود که زودتر از ‌HTML و CSS بارگذاری شود و به همین خاطر تاثیر زیادی روی سرعت بارگذاری و عملکرد صفحه خواهد داشت.

تاثیر جاوا اسکریپت در سئو

با استفاده از جاوا اسکریپت صفحات سایت شما می‌توانند با سرعت بیشتری بارگذاری شوند و ظاهر کاربرپسندتری هم داشته باشند. همچنین استفاده از این صفحه خیلی راحت‌تر است اما نکته اینجاست که در صورت استفاده از جاوا اسکریپت، روان بودن صفحه تحت تاثیر دستورات کاربر قرار می‌گیرد و به همین خاطر موتورهای جستجو نمی‌توانند به درستی متوجه محتوای سایت شوند و آن را ارزش‌گذاری کنند. موتورهای جستجو در هنگام رندر محتوا جاوا اسکریپت محدودیت‌های خاص خودشان را دارند و برخی اوقات ممکن است محتوا و لینک‌هایی که از جاوا اسکریپت استفاده می‌کنند به درستی ایندکس نشوند و سئو سایت تحت تاثیر قرار بگیرد.

با این وجود سایت‌های زیادی وجود دارند که از جاوا اسکریپت استفاده می‌کنند و به همین خاطر گوگل هر روز در حال رونمایی از روش‌هایی است که کاربران بتوانند با استفاده از آن‌ها سایت‌هایی که براساس جاوا اسکریپت هستند را بهینه‌سازی کنند.

۱. سئوی جاوااسکریپت برای محتوای اصلی

برای سئو محتوای اصلی در جاوا اسکریپت لازم است از titleها و اسنیپت‌های منحصر به فرد برای توصیف صفحات خودتان استفاده کنید. همچنین لازم است کدهای خودتان را به زبانی قابل درک برای گوگل بنویسید و از کدهای HTTP با معنی برای توصیف خطاهای به وجود آمده استفاده کنید. برخی موارد دیگر مثل استفاده درست از تگ Rel=Canonical، تگ‌های Robots و داده‌های ساختار یافته نیز در این زمینه کمک زیادی به شما می‌کند.

۲. سئوی جاوا اسکریپت برای لینک‌های داخلی

لینک‌های داخلی به بات‌های گوگل کمک می‌کنند که وبسایت شما را به شکل بهتری کراول کنند و صفحات‌ مهم‌تر را در اولویت قرار دهند. در صورتی که ساختار لینک‌های داخلی شما مناسب نباشد سئو شما به شدت تحت تاثیر قرار می‌گیرد. در صورت استفاده از جاوا اسکریپت اینکه لینک‌های شما از ساختار مناسبی برخوردار باشند از اهمیت بیشتری برخوردار است. گوگل توصیه می‌کند برای لینک‌های داخلی از تگ‌های HTML با مقدار href استفاده کنید و در صورت امکان از Event Handlerهای جاوا اسکریپت استفاده نکنید.

۳. سئو فریم ورک جاوا اسکریپت برای تصاویر

تصاویر ممکن است تاثیر زیادی روی پهنای باند سایت داشته باشند و به شدت عملکرد سایت را تحت تاثیر قرار دهند. به همین خاطر توصیه می‌شود که از Lazy Load برای بارگذاری سایت خودتان استفاده کنید. با این قابلیت جاوا اسکریپت، تصاویر فقط زمانی که کاربر بخواهد آن‌ها را ببیند بارگذاری خواهند شد تا مصرف پهنای باند به حداقل میزان ممکن برسد.

۴. سئو سایت جاوا اسکریپت برای سرعت صفحات

همانطور که گفته شد، جاوا اسکریپت تاثیر زیادی روی سرعت سایت دارد. در صورتی که بخش زیادی از صفحات سایت شما توسط جاوا اسکریپت ایجاد شده باشد این احتمال وجود دارد که گوگل همیشه نتواند آن‌ها را رندر کند و به همین خاطر بخش زیادی از سایت شما اصلا ایندکس نمی‌شود. شما می‌توانید با پاک کردن کدهای جاوا اسکریپت غیرضروری سرعت لود صفحات مختلف سایت را افزایش دهید. همچنین فشرده سازی کدهای ضروری یا به تعویق انداختن اجرای آن‌ها، روش دیگری برای افزایش سرعت لود سایت است.

باورهای غلط در ارتباط با سئو سایت‌های جاوا اسکریپت

سئو برای فریم ورک جاوا اسکریپت مفهومی است که سال‌ها مورد استفاده قرار گرفته است اما باورهای غلط متعددی در مورد این موضوع وجود دارد که هنوز هم توسط برنامه‌نویس‌ها و متخصصین سئوای که نتوانسته‌اند استراتژی خودشان را تغییر دهند مورد استفاده قرار می‌گیرند. در ادامه به برخی از این باورهای غلط اشاره خواهیم کرد تا بتوانید یک پلن سئوی جاوا اسکریپت مناسب برای سایت خودتان ایجاد نمایید. با ما همراه باشید:

۱- گوگل نمی‌تواند کدهای جاوا اسکریپت را کراول کند:

با اینکه کراول کردن کدهای جاوا اسکریپت در گذشته برای گوگل کار سختی بود اما در حاضر الگوریتم این موتور جستجو به شدت بهبود یافته است و توانایی کراول آن به شدت بهبود یافته است. در حال حاضر گوگل می‌تواند بخش زیادی از صفحات جاوا اسکریپت را کراول و ایندکس نماید.

۲- در سایت‌های موبایل نباید از جاوا اسکریپت استفاده کرد:

با اینکه توصیه می‌شود تا جای امکان از کدهای جاوا اسکریپت برای طراحی سایت‌های موبایل استفاده نکنید اما باز هم می‌توانید بدون تحت تاثیر قرار دادن سئوی سایت خودتان از این کدها استفاده کنید. گوگل هم روش‌های متفاوتی برای استفاده از کدهای جاوا اسکریپت در سئو در نظر گرفته است که از طریق آن‌ها می‌توانید سایت خودتان را برای استفاده از جاوا اسکریپت بهینه نمایید.

۳- موتورهای جستجو نباید به فایل‌های جاوا اسکریپت دسترسی داشته باشند:

خیلی از متخصصین سئو دسترسی موتورهای جستجو به کدهای جاوا اسکریپت را مسدود می‌کنند. دلیل آن‌ها برای این موضوع این است که از این طریق کراولرهای گوگل خیلی راحت‌تر می‌توانند به محتوا دسترسی داشته باشند اما گوگل برای اینکه بتواند صفحه را به صورت کامل رندر کند و از Mobile-Friendly بودن آن اطمینان داشته باشد به فایل‌های JS نیاز دارند. همچنین موتورهای جستجو باید مطمئن شوند که صفحه دارای تبلیغات متعددی نیست و موضوعاتی مثل Keyword Stuffing و Link Stuffing هم در آن اتفاق نیافتاده است.

گوگل چطور صفحات جاوا اسکریپت را ایندکس می‌کند؟

گوگل در سه مرحله صفحات جاوا اسکریپت را ایندکس می‌کند: این سه مرحله عبارتند از کراول، رندر و ایندکس.

در مرحله اول لیستی از صفحاتی که باید کراول شوند در اختیار ربات گوگل قرار می‌گیرد که برای هر کدام از آن‌ها یک درخواست HTTP ارسال می‌کند و سپس صفحه به صورت HTML برای ربات ارسال می شود. در مرحله بعدی گوگل منابعی که برای پردازش فایل HTML نیاز دارد را هم بررسی می‌کند و منابع ضروری را هم در صف کراول قرار می‌دهد. در این مرحله ممکن است تمامی فایل‌ها کراول نشوند و برخی فایل‌های CSS یا جاوا اسکریپت نادیده گرفته شوند. در نهایت نیز صفحات کراول شده رندر خواهند شد و در صورتی که مشکلی وجود نداشته باشد صفحه مورد نظر در صف ایندکس قرار می‌گیرد.

کلام آخر

سئوی جاوا اسکریپت با وجود اینکه ممکن است کمی سخت‌تر از چیزی که هست به نظر برسد اما انجام آن خیلی راحت است و تاثیر زیادی هم روی سئو سایت شما دارد. شما می‌توانید در وب رمز بیشتر در مورد این نوع سئو بخوانید تا پاسخ سوالات خودتان را پیدا کنید.