در مسیر تغییر و تحول در ساخت گوشی‌های امروزی بسیاری از شرکت‌های تولید کننده به سراغ طراحی‌ها و سبک‌های عجیبی رفته‌اند که کمتر کسی ممکن است به آن‌ها نیاز پیدا کند.

در طول چندین سال گذشته گوشی‌های هوشمند شاهد تغییرات بسیار زیادی بوده‌اند. به طوری که این ابزارهای همراه از وسیله‌ای برای برقراری تماس تلفنی به گوشی‌هایی هوشمند برای برطرف کردن بسیاری از نیازهای کاربران تبدیل شده‌اند. گوشی‌های هوشمند امروزی علاوه بر کارکردهای معمول گوشی‌های همراه امکان عکاسی، برقراری تماس تصویری، گشت و گذار در اینترنت و بسیاری از موارد دیگر را برای کاربران دارند. در مسیر این تغییر و تحول در گوشی‌ها بسیاری از شرکت‌های تولید کننده به سراغ طراحی‌ها و سبک‌های عجیبی رفته‌اند که کمتر کسی ممکن است به آن‌ها نیاز پیدا کند. در ادامه به برخی از این مدل‌های عجیب‌وغریب خواهیم پرداخت.

نوکیا 888

مدل 888 یک نمونه اولیه از سوی شرکت محبوب نوکیا بود که قصد عرضه آن را در بازارهای جهانی داشت. مهم‌ترین مشخصه‌ای که آن را از بقیه گوشی‌ها متفاوت می‌کرد انعطاف‌پذیری بدنه آن بود. در واقع نوکیا 888 برای جوانان و افرادی طراحی شده بود که جنب و جوش زیادی دارند و می‌خواهند گوشی خود را به راحتی و بدون نگرانی همراه خود داشته باشند. بدنه انعطاف پذیر این گوشی امکان خم کردن و فرم دهی گوشی را به کاربران می‌دهد. نوکیا ادعا کرده بود که باتری این گوشی به صورت مایع خواهد بود و از یک صفحه نمایش لمسی برای آن استفاده خواهد کرد.

Nova EC107

شرکت چینی شنژن هاپ گوشی هوشمند و بسیار کوچک Nova EC107 را با وزنی بسیار کم ابداع کرد. این گوشی که تنها 40 گرم وزن داشت دارای یک صفحه نمایش لمسی 2 اینچی، رادیو اف ام، کارت حافظه میکرو اس دی وامکان انجام بازی و پخش فایل‌های صوتی و تصویری بود. Nova EC107 همچنان رکورد گینس برای کوچک‌ترین و سبک‌ترین گوشی هوشمند موجود در دنیا را به نام خود دارد.

هیوندا MP280

گوشی هیوندا MP280 که در سال 2005 تولید و عرضه شده بود، از نظر ظاهری شباهت زیادی به گوشی‌های تاشوی زمان خود داشت اما دارای یک قابلیت بود که آن را از دیگر گوشی‌های موجود در بازار متمایز می‌کرد. هرگاه کاربر گوشی هیوندا MP280 خود را بازمی‌کرد، گوشی یک مقدار بسیار کمی از ادکن مارک جیکوب EDP را در محیط اسپری می‌کرد. هرگاه ادکلن گوشی تمام می‌شد، کاربر می‌توانست با یک سرنگ مخصوص مجدداً ادکن را به گوشی تزریق کند. با تمام این وجود هیوندا MP280 نتوانست فروش بالایی داشته باشد. یکی از دلایل آن قیمت بالای 1200 دلاری بود که برای آن در نظر گرفته شده بود.

گوشی سیگاری چین

چین یکی از پرجمعیت‌ترین کشورهای دنیا بوده و طبق آمار درصد زیادی از ساکنین چین سیگاری هستند. یک شرکت چینی در میان فرصت را غنیمت شمرده و یک گوشی جدید را طراحی و روانه بازار کرد که دقیقاً مشابه یک پاکت سیگار بود با این تفاوت که در پشت پاکت یک صفحه نمایش با کیبورد در نظر گرفته شده بود و تمام کارکردهای موبایل‌های زمان خود را داشت. برای این گوشی پاکت سیگاری قیمت 175 دلار در نظر گرفته شده بود و کاربران می‌توانستند سیگارهای خود را در داخل آن درست مانند یک پاکت معمولی سیگار نگهداری کنند.


توشیبا G450

زمانی که شرکت توشیبا گوشی G450 خود را روانه بازار کرد از نظر طراحی تفاوت بسیاری با دیگر مدل‌های زمان خود داشت. در واقع توشیبا G450 ترکیبی از یک گوشی همراه و دانگل یو اس بی به عنوان مودم بود. به همین دلیل بود که از نظر ظاهری بیشتر به یک فلش مموری شباهت داشت تا یک گوشی همراه. اما متاسفانه با وجود کاربردی بودن، بدنه کوچک و کلیدهای غیر استاندارد و همچنین صفحه نمایش کوچکی که برای توشیبا G450 در نظر گرفته شده بود باعث شد تا این محصول توشیبا فروش موفقی نداشته باشد و پس از مدتی تولید آن متوقف شود.


گوشی سبز نوکیا

گوشی سبز نوکیا که به آن گوشی نوشابه‌ای نیز می‌گفتند یکی از طرح‌های اولیه نوکیا بود که نتوانست به مرحله تولید برسدو از نظر ظاهری، گوشی سبز نوکیا شباهت زیادی به لوله‌های آزمایش داشت. در واقع این شکل ظاهری به دلیل هدفی بود که این گوشی دنبال می‌کرد. خالق این گوشی به دنبال استفاده از منبع انرژی طبیعی به جای باتری‌های لیتیومی بود که برای محیط زیست مضر به حساب می‌آمد. گوشی سبز نوکیا به گونه ای طراحی شده بود که بتواند مدتی را با ریختن نوشابه در داخل لوله متصل به گوشی بدون نیاز به باتری به کار کردن ادامه دهد.

کملوفون

در نمایشگاه اختراعات سیتک در سال 2009، شرکت فوجیتسو نمونه اولیه از گوشی کملوفون خود را به معرض نمایش گذاشت. این گوشی جالب که توسط هیروکی تابوچی طراحی شده بود دارای روکش خارجی خاصی بود که می‌توانست خود را به طرح و رنگ محیطی که در آن قرار دارد دربیاورد. این گوشی که مانند آفتاب پرست قابلیت استتار کردن خود را دارد، هرچه بیشتر در یک محیط قرار بگیرد بیشتر رنگ و طرح خود را با آن هماهنگ می‌کند. (کملیون به عنوان بخشی از لغت کملوفون در انگلیسی به معنی آفتاب پرست است)